lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Počet úmrtí na koronavírus v Iráne prekročil 17.000 Teherán 2. augusta (TASR) - Irán zaznamenal za posledný deň 208 nových úmrtí súvisiacich s ...

authorTASR dateVloženie/úprava Nedeľa, 02.08.2020 categoryDenné správy

Teherán 2. augusta (TASR) - Irán zaznamenal za posledný deň 208 nových úmrtí súvisiacich s novým koronavírusom. S odvolaním sa na nedeľňajšie vyjadrenie hovorkyne tamojšieho ministerstva zdravotníctva o tom informovala agentúra IRNA. Celkový počet úmrtí sa tak v Iráne zvýšil na 17.190, uviedla hovorkyňa ministerstva Símá Sadatová Láríová.Za posledný deň pribudlo aj 2685 nových prípadov nákazy koronavírusom, čím sa ich celkový počet zvýšil na 309.437. Z nákazy sa od začiatku pandémie uzdravilo 268.102 ľudí. Celkovo 4089 pacientov je v kritickom stave na jednotkách intenzívnej starostlivosti, uviedla Láríová dodala, že v Iráne sa doteraz vykonalo 2.508.418 testov.Podľa ministerstva zdravotníctva viedlo uvoľnenie epidemiologických opatrení, ktoré v máji ohlásil iránsky prezident Hasan Rúhání, Iráncov k tomu, aby bezpečnostné opatrenia a vôbec pandémiu už nebrali tak vážne. V dôsledku toho došlo v posledných týždňoch k opätovnému šíreniu infekcie.

Štítky :

SLeK upozorňuje na zmeny pri limitoch pre inkontinenčné pomôcky (2)

Bratislava 25. marca (TASR) - Slovenská lekárnická komora (SLeK) upozorňuje pacientov na zmeny finančných limitov ...