lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Polícia odmietla trestné oznámenie na lekárov pre vydieranie počas výpovedí Bratislava 30. mája (TASR) - Policajný vyšetrovateľ odmietol trestné oznámenia na predstaviteľov Lekárskeho odborového združenia ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 30. mája (TASR) - Policajný vyšetrovateľ odmietol trestné oznámenia na predstaviteľov Lekárskeho odborového združenia (LOZ) pre vydieranie a iné zločiny. Tých sa podľa asi 20 občanov dopustili počas vlaňajších rokovaní o požiadavkách lekárov v rámci akcie hromadných výpovedí lekárov. Vyplýva to z uznesenia, ktoré má TASR k dispozícii.Trestné oznámenia padli koncom minulého a začiatkom tohto roku. Okrem vydierania sa týkali napríklad aj podozrení z hrubého nátlaku, terorizmu, sabotáže, porušovania povinností pri hrozivej tiesni či úkladov voči SR. Vyšetrovateľ ich jedným uznesením odmietol vo februári.V októbri sa podaním výpovedí do akcie zapojilo 2439 spomedzi asi 7000 lekárov, ktorí pracujú v slovenských nemocniciach. Zdravotníci sa vlani rozhodli siahnuť po radikálnom riešení v podobe hromadných výpovedí lekárov pre neakceptovanie ich štyroch požiadaviek. Vláda na ne reagovala vytvorením memoranda.Napätie, ktoré vzniklo v súvislosti s odborárskou akciou, pocítili aj pacienti. V mnohých nemocniciach totiž došlo k odkladu plánovaných operácií. Viaceré zariadenia okrem toho avizovali, že by mali problém aj so zabezpečením akútnej lekárskej starostlivosti. Tomu mal zabrániť núdzový stav, ktorý vláda vyhlásila od 29. novembra v 13 slovenských obvodoch a 16 nemocniciach. Napriek tomu však mnohí lekári nenastúpili do práce.

Štítky :

Varovný signál cievnej mozgovej príhody - Tranzitórny ischemický atak

Cievna mozgová príhoda patrí medzi najzávažnejšie ochorenia, ktoré môžu postihnúť ľudský organizmus. Každoročne na Slovensku postihne približne 17 000 ľudí, pričom výrazne ovplyvňuje kvalitu ich života.