lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Poľsko: Štvrtou dávkou vakcíny proti covidu zaočkovali už viac ako 400.000 ľudí Varšava 5. augusta (TASR) - Viac ako 840 000 Poliakov sa už zaregistrovalo na druhú ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 05.08.2022 categoryDenné správy

Varšava 5. augusta (TASR) - Viac ako 840 000 Poliakov sa už zaregistrovalo na druhú posilňovaciu dávku vakcíny proti koronavírusu a 420 000 už bolo zaočkovaných, oznámil námestník ministra zdravotníctva. TASR správu prevzala z agentúry PAP."Tieto čísla sú celkom sľubné," povedal Waldemar Kraska vo štvrtok v poľskom verejnoprávnom rozhlase. "Viac ako 4 milióny Poliakov majú nárok na druhú posilňovaciu dávku," povedal s tým, že takmer 25 percent z nich sa už zaregistrovalo.Od 22. júla je v Poľsku k dispozícii druhá posilňovacia dávka pre ľudí nad 60 rokov a pre ľudí s oslabenou imunitou nad 12 rokov. Predtým bola štvrtá dávka ponúkaná všetkým starším ako 80 rokov.Kraska s odvolaním sa na farmaceutické spoločnosti uviedol, že nové vakcíny budú dostupné pravdepodobne začiatkom septembra. Vyzval tiež Poliakov, aby sa dali zaočkovať už teraz, pretože nová vlna infekcií COVID-19 sa podľa neho prejaví na prelome septembra a októbra.Poľsko povolí v septembri podať štvrtú dávku vakcíny proti koronavírusu pravdepodobne aj ľuďom starším ako 18 rokov.

Štítky :

Zľava 10% na vozidlá Škoda pre lekárov a zdravotníckych profesionálov

Práca lekárov, sestier, lekárnikov a ďalších zdravotníckych profesionálov nie je len povolanie, je to poslanie. Spoločnosť IMPA si váži prácu celého zdravotníckeho personálu. Ich oddanosť a neustálu snahu prinášať výnimočnú zdravotnú starostlivosť si ctí, a preto im prináša špeciálnu ponuku.