lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Poľsko už tretí deň eviduje rekordný počet nových prípadov nákazy koronavírusom Varšava 1. augusta (TASR) - V Poľsku zaznamenali za uplynulých 24 hodín 658 prípadov nákazy ...

authorTASR dateVloženie/úprava Sobota, 01.08.2020 categoryDenné správy

Varšava 1. augusta (TASR) - V Poľsku zaznamenali za uplynulých 24 hodín 658 prípadov nákazy novým koronavírusom, čo je najviac od vypuknutia pandémie. Celkový počet infikovaných tak v Poľsku dosiahol 46.346, informovala v sobotu tlačová agentúra PAP s odvolaním sa na vyhlásenie poľského ministerstva zdravotníctva.Poľsko hlási rekordný nárast počtu nových prípadov nákazy už tretí deň po sebe. V piatok úrady evidovali 657 a vo štvrtok 615 nových infikovaných.Za posledný deň ochoreniu COVID-19, ktoré koronavírus spôsobuje, podľahlo v Poľsku ďalších päť ľudí, čím sa počet obetí zvýšil na 1721.Poľské ministerstvo zdravotníctva tiež uviedlo, že s podozrením na infekciu koronavírusom za uplynulých 24 hodín hospitalizovali 1841 ľudí, 98.282 osôb sa nachádza v karanténe, 8241 ľudí je pod epidemiologickým dohľadom a 34.374 ľudí sa dosiaľ z nákazy vyliečilo.Prvý prípad nákazy novým koronavírusom, ktorý sa do zvyšku sveta rozšíril z pevninskej Číny, zaznamenali v Poľsku 4. marca. Stav epidémie bol v krajine vyhlásený 20. marca a 31. marca poľská vláda zaviedla ďalšie opatrenia obmedzujúce pohyb osôb. Niektoré zo zavedených opatrení boli 20. apríla zmiernené, pričom k ich ďalšiemu zmierňovaniu dochádzalo v priebehu mája i júna.

Štítky :

SLeK upozorňuje na zmeny pri limitoch pre inkontinenčné pomôcky (2)

Bratislava 25. marca (TASR) - Slovenská lekárnická komora (SLeK) upozorňuje pacientov na zmeny finančných limitov ...