lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Prešov: Nemocnica má na 62 percent obsadené lôžka pre pacientov s COVID-19 Prešov 28. decembra (TASR) – Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove má obsadené ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 28.12.2020 categoryDenné správy

Prešov 28. decembra (TASR) – Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove má obsadené lôžka pre pacientov s ochorením COVID-19 na 62 percent. Celkovo je v nemocnici pre nich vyčlenených spolu 149 lôžok."V nemocnici je k dnešnému dňu hospitalizovaných 77 pacientov s ochorením COVID-19. Z nich deväť je hospitalizovaných na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny s podporou umelej pľúcnej ventilácie a traja sú na COVID jednotke intenzívnej starostlivosti. Nemocnica hospitalizovala aj ďalších 15 suspektných pacientov, u ktorých sa čaká na výsledky testov. Percentuálna obsadenosť COVID lôžok v nemocnici je k dnešnému dňu 62 percent. Pre porovnanie k 23. decembru sa pohybovala na úrovni 64 percent," uviedla pre TASR hovorkyňa nemocnice Renáta Cenková.K dnešnému dňu evidujú 65 zamestnancov s ochorením COVID-19 a 18 zamestnancov, ktorí sú v karanténe z dôvodu pozitívneho výsledku rodinného príslušníka alebo blízkej osoby. Nemocnica mala ku koncu novembra 2572 zamestnancov.Nemocnica podľa Cenkovej aktuálne pripravuje všetky potrebné opatrenia súvisiace s bezproblémovým priebehom očkovania proti ochoreniu COVID-19. Presný dátum začiatku očkovania zverejnia podľa jej slov neskôr.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: