lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Prezident A. Kiska prijal zástupcov sluchovo postihnutých, očakávajú diskusiu Bratislava 22. septembra (TASR) - Poruchami sluchu trpia na Slovensku asi tri percentná populácie. Zástupcov ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 22.09.2014 categoryDenné správy

Bratislava 22. septembra (TASR) - Poruchami sluchu trpia na Slovensku asi tri percentná populácie. Zástupcov sluchovo postihnutých prijal dnes prezident Andrej Kiska v Prezidentskom paláci. "Prepisuje sa história," uviedla po stretnutí Anna Šmehilová z organizácie EFFETA – Stredisko svätého Františka Saleského. Doteraz sa podľa jej slov nestalo, že si hlava štátu pozvala ne stretnutie zástupcov sluchovo postihnutých."Je nesmierne dôležité začať o tejto téme rozprávať a otvoriť celospoločenskú diskusiu. Myslím si, že postavenie pána prezidenta v tomto celom procese je absolútne nenahraditeľné," skonštatovala Šmehilová. Verí, že to pomôže namotivovať vládu aj poslancov. Prezident v tejto súvislosti avizoval rozhovory s ministrom školstva Petrom Pellegrinim a šéfom RTVS Václavom Mikom.Šmehilová upozornila, že situácia sluchovo postihnutých je dlhodobo neriešená, problematiku majú upravovať iba "útržky" v sociálnych zákonoch. Poukázala najmä na dva problémy, ktoré sú pre nepočujúcich kľúčové, a to chýbajúce formálne vzdelávanie pre tlmočníkov a nevyhovujúce financovanie tlmočníckych služieb. Nepočujúcich či nedoslýchavých trápia aj problémy so vzdelávaním či prístupnosťou televízneho vysielania.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...