lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Rakúsko: Salzburg hlási prvý prípad infekcie EHEC Salzburg/Haag 9. júna (TASR) - O prvom prípade bakteriálnej črevnej infekcie spôsobenej enterohemoragickými baktériami EHEC ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Salzburg/Haag 9. júna (TASR) - O prvom prípade bakteriálnej črevnej infekcie spôsobenej enterohemoragickými baktériami EHEC v rakúskom Salzburgu informoval dnes v internetovom vydaní denník Salzburger Nachrichten.Podľa novín sa potvrdilo podozrenie v prípade 82-ročnej pacientky, hospitalizovanej v pondelok s typickými príznakmi nákazy v jednej z miestnych nemocníc.Zatiaľ ešte nie je jasné, či sa žena infikovala agresívnym druhom baktérie, ktorý si v Nemecku vyžiadal už životy najmenej 25 pacientov. Objasnia to výsledky ďalších testov. Pacientka zo Salzburgu, ktorá je mimo ohrozenia života, však nemala žiadny kontakt s najvážnejšie postihnutou oblasťou - severným Nemeckom.

Štítky :

Varovný signál cievnej mozgovej príhody - Tranzitórny ischemický atak

Cievna mozgová príhoda patrí medzi najzávažnejšie ochorenia, ktoré môžu postihnúť ľudský organizmus. Každoročne na Slovensku postihne približne 17 000 ľudí, pričom výrazne ovplyvňuje kvalitu ich života.