lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Regionálne nemocnice sú spokojné s ponukou VšZP, viac chcú od Dôvery a Unionu Bratislava 1. marca (TASR) - Malým a stredným nemocniciam sa pozdáva návrh nových cenových podmienok, ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 1. marca (TASR) - Malým a stredným nemocniciam sa pozdáva návrh nových cenových podmienok, ktoré im na rokovaní 12. februára ponúkla štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP). Naopak nepáči sa im ponuka súkromnej poisťovne Dôvera."Rada ANS nesúhlasí s ponukou ZP Dôvera a požiada o ďalšie kolo rokovania," píše vo vyhlásení Rada Asociácie nemocníc Slovenska (ANS). Rokovať o väčších platbách od 1. apríla chcú zástupcovia nemocníc aj s poisťovňou Union. Ďalšie kolo rokovaní plánujú absolvovať so štátnou VšZP, aby im poisťovňa spresnila svoju ponuku.Nemocnice chcú od zdravotných poisťovní viac peňazí. Požiadavku na rast zdrojov odôvodňujú zvýšením minimálnej mzdy, platením odvodov z práce na dohodu, infláciou a požiadavkou odborov na plnenie rozhodnutia rozhodcu ohľadne navýšenia miezd zamestnancov."VšZP otvorila rokovania s ANS o nových cenových podmienkach od 1. apríla. VšZP na pracovnom stretnutí deklarovala, že má záujem v rámci svojich možností nájsť finančné prostriedky na zvýšenie platieb," uviedla po rokovaní hovorkyňa poisťovne Dana Gašparíková. Dôvera sa k rokovaniu nechcela vyjadrovať, keďže podľa nej išlo o úvodné stretnutie, po ktorom budú nasledovať ďalšie.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...