lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Rezort zdravotníctva eviduje doposiaľ 222 žiadostí o podporu z plánu obnovy Bratislava 6. októbra (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR eviduje doposiaľ 222 žiadostí o podporu ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 06.10.2022 categoryDenné správy

Bratislava 6. októbra (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR eviduje doposiaľ 222 žiadostí o podporu z plánu obnovy. Najvyšší záujem zaznamenalo pri vzdelávaní odborníkov v rezorte zdravotníctva a pri rozširovaní siete domácej ošetrovateľskej starostlivosti. TASR o tom informoval komunikačný odbor MZ SR."Za necelé tri mesiace od spustenia prvých výziev v gescii ministerstva zdravotníctva sa do Plánu obnovy a odolnosti SR zapojili desiatky subjektov. V posledný septembrový deň ministerstvo evidovalo presne 222 žiadostí," uviedol rezort. Predpokladá, že dopyt po vyhlásených aj pripravovaných výzvach bude stúpať. V najbližšej dobe budú vyhlásené tri výzvy v oblasti starostlivosti o duševné zdravie a omeškaná výzva na výstavbu a rekonštrukciu nemocníc. Rezort od júla do septembra vyhlásil celkovo šesť výziev z plánu obnovy. Týkajú sa digitalizácie v zdravotníctve, rozširovania sietí domácej ošetrovateľskej starostlivosti či mobilných hospicov, ako aj podpory nových ambulancií všeobecného lekárstva. Dve výzvy sa týkali vzdelávania odborníkov v oblasti starostlivosti o duševné zdravie. Plán obnovy je súčasťou mechanizmu na podporu obnovy a odolnosti v rámci celoeurópskeho dočasného nástroja Next Generation EU, ktorý predstavuje najväčší stimulačný balík v histórii Európskej únie. Cieľom je obnoviť Európu po pandémii.

Štítky :

Radíme: Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko demencie či depresie

Bánovce nad Bebravou 11. marca (TASR) - Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko rozvoja ...