lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Rusko: V Moskve podľahlo novému kronavírusu ďalších sedem osôb Moskva 8. apríla (TASR) - Ochorenie COVID-19 si v stredu v Moskve vyžiadalo sedem nových ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 08.04.2020 categoryDenné správy

Moskva 8. apríla (TASR) - Ochorenie COVID-19 si v stredu v Moskve vyžiadalo sedem nových obetí na životoch. Vo všetkých prípadoch išlo o osoby s inými vážnymi zdravotnými ťažkosťami. S odvolaním sa na informácie moskovskej pracovnej skupiny pre boj s koronavírusom o tom informovali agentúry TASS a Interfax."V Moskve zomrelo sedem pacientov. Všetci mali zápal pľúc a následne bol u nich potvrdený koronavírus. Pacienti mali aj iné zdravotné ťažkosti ako cukrovku, arteriálnu hypertenziu, kardiosklerózu, pyelonefritídu a insufienciu pankreasu. Traja pacienti mali aj chronickú bronchitídu," uviedla vo svojom vyhlásení pracovná skupina. Jedna z obetí sa liečila na súkromnej klinike. Išlo o 74-ročného muža s cukrovkou a chorým srdcom.V ruskej metropole bol koronavírus SARS-CoV-2 potvrdený u 5841 osôb. Ochoreniu COVID-19, ktorého pôvodcom je nový koronavírus, tam podľahlo 38 ľudí, pričom 270 sa vyliečilo.Počet prípadov nákazy týmto infekčným ochorením v Rusku vzrástol v stredu o 1175 na celkovo 8672. Koronovírus bol potvrdený už v 81 z 85 administratívnych celkoch Ruskej federácie. Na celoštátnej úrovni si nový druh koronavírusu vyžiadal už 63 obetí na životoch.Federálna služba pre dohľad v oblasti ochrany spotrebiteľov (Rospotrebnadzor) v stredu oznámila, že pod lekárskym dohľadom pre podozrenie z nákazy je v krajine v súčasnosti až 180.000 ľudí.

Štítky :

Zľava 10% na vozidlá Škoda pre lekárov a zdravotníckych profesionálov

Práca lekárov, sestier, lekárnikov a ďalších zdravotníckych profesionálov nie je len povolanie, je to poslanie. Spoločnosť IMPA si váži prácu celého zdravotníckeho personálu. Ich oddanosť a neustálu snahu prinášať výnimočnú zdravotnú starostlivosť si ctí, a preto im prináša špeciálnu ponuku.