lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ŠAMORÍN: Zubári sa stretli na jesennom sneme komory Šamorín/Čilistov 9. novembra (TASR) – Aktuálnymi otázkami v rezorte zdravotníctva sa budú zaoberať členovia Slovenskej komory ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Šamorín/Čilistov 9. novembra (TASR) – Aktuálnymi otázkami v rezorte zdravotníctva sa budú zaoberať členovia Slovenskej komory zubných lekárov (SKZL) na svojom dvojdňovom jesennom sneme, ktorý sa dnes začína v Čilistove - Šamoríne. Viac ako sto zástupcov regionálnych komôr zhodnotí činnosť SKZL za medzisnemové obdobie, vypočuje si správu o práci disciplinárnej komisie, výborov pre dentálnu prax, legislatívu, vzdelávanie, prevenciu a zahraničie. Ako TASR informoval prezident SKZL Ján Gašič, na sneme sa bude hovoriť o pripravovanej zmene zákona o zdravotnom poistení. Komora zubárov podľa prezidenta akceptuje politické rozhodnutie o unitárnom poistení, poukazuje však na nutnosť transparentnosti systému vo vzťahu k poskytovateľom zdravotnej starostlivosti i smerom k pacientom. Zubári sa budú na rokovaní zaoberať aj problematikou zmeny daňových zákonov, ktorá priamo ohrozuje fungovanie profesijných komôr. Nové pravidlá odmeňovania komorových funkcionárov oslabujú podľa Gašiča akčnosť združení. Na programe je tiež diskusia o novom katalógu zdravotníckych výkonov.SKZL pozvalo na zasadnutie aj ministerku zdravotníctva Zuzanu Zvolenskú. "Naším prianím je, aby bola nápomocná pri znižovaní administratívy, ktorá všetkých zubných lekárov zaťažuje na úkor starostlivosti o pacientov. Ide napríklad o hlásenia o absolvovaných preventívnych prehliadkach i iné v praxi nepotrebné záležitosti," uviedol Gašič. Ministerka Zvolenská účasť na sneme SKZL prisľúbila rovnako ako prezident Slovenskej lekárskej komory Marián Kollár.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...