lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


SENICA: Poliklinika bude mať nový vzhľad i moderné vybavenie Senica 10. júla (TASR) – Zakúpenie zdravotníckej techniky, zateplenie fasády, vybudovanie bezbariérového vchodu a rozšírené ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Senica 10. júla (TASR) – Zakúpenie zdravotníckej techniky, zateplenie fasády, vybudovanie bezbariérového vchodu a rozšírené parkovanie čaká mestskú polikliniku v Senici. Na projekt rekonštrukcie a modernizácie, ktorý začali realizovať v týchto dňoch, získala Poliklinika Senica, n.o., nenávratný finančný príspevok vo výške 1,087 milióna eur z Operačného programu zdravotníctvo. Práce by mali byť ukončené v októbri tohto roka.Z celkovej sumy je najväčšia časť vyčlenená na nákup prístrojov. Za približne 920.000 eur získajú adekvátne prístrojové vybavenie ambulancie pneumológie a ftizeológie, klinickej onkológie, kardiológie, anesteziológie a intenzívnej medicíny, tiež ambulancie všeobecných lekárov a lekárskej služby prvej pomoci. Najväčšími položkami budú prístroje pre biochemické laboratórium a digitálny röntgen, čím sa zvýši kvalita a efektivita diagnostiky, pričom pacienti už nebudú musieť čakať na snímok. V laboratóriu pribudne robotizovaná linka.Stavebné práce začínajú rekonštrukciou parkoviska, kde bude vyznačených 67 kolmých a pozdĺžnych parkovacích miest. Zateplením fasády zdravotníckeho zariadenia sa o 39,8 percent zníži jeho energetická náročnosť, čo predstavuje ročnú úsporu cca 11.000 eur. Nový bezbariérový vstup vznikne v priestoroch bočných vchodových dverí.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: