lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


SLK je už teraz sklamaná z plánovanej reformy zdravotníctva Bratislava 29. mája (TASR) - Slovenská lekárska komora (SLK) síce zatiaľ nemá kompletné informácie týkajúce ...

authorTASR dateVloženie/úprava Sobota, 29.05.2021 categoryDenné správy

Bratislava 29. mája (TASR) - Slovenská lekárska komora (SLK) síce zatiaľ nemá kompletné informácie týkajúce sa reformy zdravotníctva a optimalizácie siete nemocníc, no už teraz vyjadrila svoje sklamanie z reformných plánov. Ako pre TASR uviedla hovorkyňa komory Nancy Závodská, komplexný materiál nedostali napriek tomu, že ho od Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR žiadali. Komora predpokladá, že materiál je obsiahlejší a bude si vyžadovať viac času na dôkladné preštudovanie a analýzu. „Už teraz však môžeme konštatovať, že sme sklamaní. Materiál, ktorý bol predstavený ako zásadná reforma slovenského zdravotníctva v rámci plánu obnovy, sa totiž od predchádzajúcej reformy, stratifikácie, ktorú SLK dlhodobo kritizovala a odmietala, odlišuje iba minimálne,“ informovala v stanovisku.Predkladaný materiál podľa komory neobsahuje také riešenia, ktoré si vyžadujú nielen súčasné problémy v zdravotníctve, ale predovšetkým riešenia, ktoré treba urobiť pre kvalitné fungovanie slovenského zdravotníctva aj v budúcnosti. Komora lekárov je „sklamaná“ tiež z toho, že reforma nerieši personálnu stabilizáciu zdravotníkov. Tvrdí, že bez nej sú akékoľvek ďalšie reformy, optimalizácie, či inak nazvané zmeny v zdravotníctve, odsúdené vopred na neúspech. „Zároveň musíme aj konštatovať, že je smutné, ak vedenie rezortu hľadá pri plánovaných zmenách v prvom rade politickú podporu miesto toho, aby hľadalo podporu odbornú, bez ktorej je akákoľvek reforma v praxi nerealizovateľná,“ dodala.

Štítky :

SLeK upozorňuje na zmeny pri limitoch pre inkontinenčné pomôcky (2)

Bratislava 25. marca (TASR) - Slovenská lekárnická komora (SLeK) upozorňuje pacientov na zmeny finančných limitov ...