SOCIÁLNE: Biela pastelka sa z Čiech dostala na Slovensko cez Nitru Nitra 8. novembra (TASR) – Sociálne poradenstvo, výcvik sebaobslužných činností, výučba čítania a písania Braillovho písma, ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 08.11.2013 categoryDenné správy

Nitra 8. novembra (TASR) – Sociálne poradenstvo, výcvik sebaobslužných činností, výučba čítania a písania Braillovho písma, poradenstvo pre užívateľov vodiacich psov a množstvo ďalších aktivít vykonáva už 20 rokov Krajské stredisko Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska (ÚNSS) v Nitre. Ako dnes pri oslavách okrúhleho výročia vzniku nitrianskej organizácie ÚNSS uviedla jej riaditeľka Petra Ajdariová, činnosť strediska sa zameriava tiež na prevenciu pri zisťovaní porúch zraku u detí, či na spoločenské začleňovanie ľudí so zrakovým postihnutím do spoločnosti.Predseda ÚNSS Branislav Mamojka dnes pripomenul, že nitrianske stredisko únie svojou činnosťou pomáha všetkým nevidiacim a slabozrakým Slovenska. „Treba pripomenúť, že otvoreniu nitrianskeho strediska predchádzal začiatok zbierky Biela pastelka. Práve Jozef Zbranek z Nitry priniesol túto zbierku z Čiech a dnes je to stále jeden z najvýznamnejších zdrojov našej organizácie. To je jeden z veľkých prínosov ľudí, ktorí v Nitre pracujú,“ pripomenul Mamojka. Zároveň zdôraznil, že práve nitrianskemu stredisku sa podarilo získať peniaze na zakúpenie prístroja, ktorým sa dajú zisťovať poruchy zraku u detí a v Nitre vznikla nezisková organizácia Sina, ktorá sa stará o spoločenské začleňovanie zrakovo postihnutých ľudí a o ich voľnočasové aktivity. Práve Sina v roku 2007 otvorila v Nitre prvé kino pre nevidiacich. Okrem toho je aj prevádzkovateľom internetového portálu www.hovoriaciweb.sk.

Štítky :

Majiteľ módnej značky BANDI ďakuje lekárom a zdravotníkom. Ako darček im venuje zľavu 50%

Rovnako ako v minulých rokoch, aj v tomto roku by majiteľ módnej značky BANDI rád úprimne poďakoval lekárom a zdravotníkom za ich obetavú a náročnú prácu.