lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


STANOVISKO: Š. ZELNÍK: Sme spokojní, že sa uvoľnilo napätie v zdravotníctve Bratislava 14. decembra (TASR) - Návrh novely zákona o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, ktorý má zvýšiť ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 14. decembra (TASR) - Návrh novely zákona o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, ktorý má zvýšiť platy lekárom a zmeniť Zákonník práce, dnes popoludní parlament schválil aj vďaka hlasom SNS spolu s pozmeňovacím návrhom, že sa zruší privatizácia nemocníc.Som rád, že trauma z neistoty, ako bude zabezpečená zdravotná starostlivosť pre občanov, pomaly končí, lekári sa vracajú k pacientom. Snaha LOZ však priniesla len Pyrrhovo víťazstvo - vláda nesplnila všetko, čo žiadali, ich dohodu dokonca úplne spochybňuje minister financií Ivan Mikloš. Najpodstatnejší v celej zložitej situácii v zdravotníctve je fakt, od ktorého sa odvíjajú všetky problémy tohto rezortu - že vládna koalícia nesplnila svoj predvolebný sľub občanom zvýšiť platbu štátu za poistencov. Stal sa pravý opak - platba sa znížila na 4 percentá, čo spôsobí budúcej vláde obrovský problém a vyvinie sa z toho časovaná bomba. Na zvýšenie platov zdravotníckych pracovníkov nie je myslené ani v budúcoročnom štátnom rozpočte. Zvýšenie platov lekárov sa síce zo zákona uskutoční, ale o to menej financií zostane nemocniciam na prevádzku, čo bude logicky viesť ku zníženiu kvality zdravotnej starostlivosti a mám obavy, že aj k absolútnemu kolapsu. Členovia súčasnej vládnej koalície sú si však vedomí toho, že v budúcej vláde nebudú, resp. nebudú zodpovední za rezort zdravotníctva, a preto ich problémy v zdravotníctve v skutočnosti zaujímajú len pod tlakom občanov a médií, inak v podstate nie - a preto ani nehľadajú účinné riešenia do budúcnosti.

Štítky :

Varovný signál cievnej mozgovej príhody - Tranzitórny ischemický atak

Cievna mozgová príhoda patrí medzi najzávažnejšie ochorenia, ktoré môžu postihnúť ľudský organizmus. Každoročne na Slovensku postihne približne 17 000 ľudí, pričom výrazne ovplyvňuje kvalitu ich života.