lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Skalica: Nemocnica zvýšila kapacitu operácií, čakacie lehoty sa skracujú Skalica 23. júna (TASR) - Po zlepšení epidemiologickej situácie bola operatíva vo Fakultnej nemocnice AGEL ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 23.06.2022 categoryDenné správy

Skalica 23. júna (TASR) - Po zlepšení epidemiologickej situácie bola operatíva vo Fakultnej nemocnice AGEL Skalica obnovená a znova sú prijímané rezervácie na operačné zákroky. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Martina Pavliková.Aj pacientom nemocnice v Skalici boli pre pandémiu ochorenia COVID-19 odložené termíny zákrokov. Pozastavená operatíva mala zásadný dosah i na čakacie lehoty na endoprotetické výkony. "Keďže diagnóz, ktoré si vyžadujú operačný zákrok, neubúda, práve naopak, čakacie lehoty po dobu pozastavenia ortopedickej operatívy narástli. Situácia sa začala meniť k lepšiemu v apríli po uvoľnení operatívy a teraz už sú operácie naplno rozbehnuté," uviedla Pavliková.Počas pandémie sa ortopedická operatíva úplne stopla. "Len za obdobie od 23. novembra 2021 do konca marca tohto roku prišlo o termín operačného výkonu endoprotézy takmer stovka pacientov. Ďalším desiatkam pacientov boli odložené menšie ortopedické výkony," informoval primár ortopedického oddelenia nemocnice Daniel Vidovič.Ako doplnil, na ortopédii sa operuje s týždenným výkonom desať endoprotéz. "To predstavuje mesačne približne 40 endoprotetických výkonov. Pri aktuálnych personálnych kapacitách je to maximálny výkon," doplnil Vidovič. Aktuálne sú čakacie doby na endoprotetické výkony v nemocnici sedem až osem mesiacov.Situácia bola lepšia na gynekológii. "Počas pandémie sme operatívu obmedzovali minimálne, drobné zákroky sme realizovali prakticky bez obmedzení a veľkú operatívu sme mali čiastočne obmedzenú. V súčasnej dobe v podstate operujeme v plnom rozsahu a bez dlhých čakacích lehôt," informoval primár gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia Peter Budinský.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...