lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Slovinsko: Počet potvrdených prípadov koronavírusu vzrástol na 96 Ľubľana 12. marca (TASR) - Počet potvrdených prípadov nakazenia novým druhom koronavírusu v Slovinsku vzrástol ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 12.03.2020 categoryDenné správy

Ľubľana 12. marca (TASR) - Počet potvrdených prípadov nakazenia novým druhom koronavírusu v Slovinsku vzrástol vo štvrtok na 96, čo je takmer dvojnásobok oproti predchádzajúcemu dňu, uviedol tamojší Národný inštitút verejného zdravia.Podľa agentúry STA sa slovinská vláda rozhodla reformovať spôsob spracovania podozrivých a potvrdených prípadov zdravotníckym systémom.V snahe pomôcť zdravotníckemu systému vyrovnať sa s prílevom nových prípadov boli už od pondelka zrušené všetky procedúry - okrem najnaliehavejších - vo všetkých zdravotníckych zariadeniach.Úrady sa rozhodli začať prijímať pacientov v regionálnych nemocniciach, pretože veľké zdravotné strediská sú čoraz viac naplnené. Vláda tiež prijala osobitný dekrét, ktorým pozastavuje väčšinu pracovných práv zdravotníckych pracovníkov; nebude im dovolené štrajkovať, čerpať ročnú dovolenku alebo cestovať do zahraničia.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...