lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Španielska vláda chce zintenzívniť dohľad nad domovmi pre seniorov Madrid 24. marca (TASR) - Španielska vláda chce sprísniť kontrolu v zariadeniach pre seniorov a ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 24.03.2020 categoryDenné správy

Madrid 24. marca (TASR) - Španielska vláda chce sprísniť kontrolu v zariadeniach pre seniorov a nekompromisne trestať tie, ktoré ich v čase pandémie nového koronavírusu ponechajú samých na seba. Takýmito prípadmi sa teraz zaoberá generálna prokuratúra.V pondelok o tom informovala španielska ministerka obrany Margarita Roblesová. Reagovala tak na prípad, keď vojenské hliadky povolané na pomoc zdravotníkom vo viacerých domovoch seniorov natrafili na seniorov bez akejkoľvek pomoci, a dokonca aj mŕtvych v posteliach.Španielske médiá vysvetlili, že v prípade podozrenia, že smrť nastala v dôsledku choroby COVID-19 vyvolanej novým koronavírusom, nie je dovolené dotýkať sa tela zosnulej osoby, kým sa nedostaví obhliadajúci lekár a pohrebná služba.Pre nárast úmrtí však pohrebné služby zápasia s nedostatkom kapacít na odvoz tiel.V situácii nárastu počtu obetí v domovoch pre seniorov úrady povolali španielsku armádu, aby pristúpila k dezinfekcii týchto priestorov, a to najmä v Madride a jeho okolí, ako aj v stredošpanielskej provincii Kastília – La Mancha.Španielsky minister zdravotníctva Salvador Illa vo vysielaní televízie Telecinco ubezpečil, že zariadenia pre seniorov sú "absolútnou prioritou vlády": zameria sa na ich dôslednejšiu kontrolu a zmobilizuje na to všetky prostriedky.Španielsko je po Taliansku druhou koronavírusom najviac zasiahnutou krajinou v Európe: od 13. februára, keď tam zaznamenali prvé prípady, eviduje viac ako 33.000 pozitívne testovaných a takmer 2200 úmrtí na koronavírus SARS-CoV-2.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: