lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Španielsko hlási znova vyše 40.000 nových prípadov nákazy koronavírusom Madrid 22. januára (TASR) - Španielsko zaznamenalo v piatok 42.885 nových prípadov nákazy koronavírusom, čo ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 22.01.2021 categoryDenné správy

Madrid 22. januára (TASR) - Španielsko zaznamenalo v piatok 42.885 nových prípadov nákazy koronavírusom, čo je druhý najvyšší denný prírastok od začiatku pandémie. V piatok o tom informovalo španielske ministerstvo zdravotníctva, ktorého údaje prevzal denník El País.Ministerstvo zdravotníctva hlásilo aj 400 úmrtí. Celkový počet potvrdených úmrtí na ochorenie COVID-19 v krajine tak stúpol na 55.441 a počet prípadov infekcie na 2,5 milióna.Španielsko vo štvrtok zaznamenalo rekord v počte nových prípadov nákazy, keď pribudlo 44.357 infikovaných. Priemerný počet prípadov infekcie na 100.000 obyvateľov za posledných 14 dní prekročil hranicu 800.Keďže počty nakazených v Španielsku stúpajú už celé týždne, jednotlivé regióny sprísnili opatrenia proti šíreniu koronavírusu vrátane zákazu nočného vychádzania či zatvorenia zábavných podnikov.Nové prísnejšie epidemiologické opatrenia v piatok oznámili v Madridskom autonómnom spoločenstve, v Baskicku a vo Valencii. Tamojšie regionálne vlády k sprísneniu opatrení pristúpili v dôsledku pretrvávajúceho vysokého počtu infekcií, dodáva El País.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...