lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Španielsko zaznamenalo najnižší počet denných úmrtí na COVID-19 od 20. marca Madrid 30. apríla (TASR) - Za uplynulých 24 hodín zaregistrovali v Španielsku 268 nových prípadov ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 30.04.2020 categoryDenné správy

Madrid 30. apríla (TASR) - Za uplynulých 24 hodín zaregistrovali v Španielsku 268 nových prípadov úmrtia súvisiacich s pandémiou infekčnej choroby COVID-19. Ako poznamenala agentúra AFP, štvrtok je piatym dňom po sebe, keď sa denný prírastok obetí pohybuje okolo 300. Súčasne ide o najpriaznivejšiu dennú bilanciu od 20. marca, keď bolo hlásených 235 úmrtí.Pandémii vyvolanej koronavírusom SARS-CoV-2 v Španielsku doteraz podľahlo 24.543 ľudí. Táto krajina sa tak v počte úmrtí radí na štvrtú priečku za USA, Taliansko a Britániu.Počet ľudí s pozitívnym testom na COVID-19 v Španielsku stúpol zo stredajších 212.917 na 213.435.AFP pripomenula, že španielska vláda nedávno začala do celkového počtu pozitívne testovaných započítavať iba pacientov, u ktorých sa koronavírus zistil pomocou polymerázovej reťazovej reakcie (PCR). Z infekčnej choroby COVID-19 sa v Španielsku doteraz vyliečilo viac ako 112.000 ľudí.Odborníci pre oblasť verejného zdravia sa domnievajú, že epidémia choroby COVID-19 v Španielsku dosiahla svoj vrchol 2. apríla, keď za 24 hodín zomrelo 950 ľudí. Odvtedy počet úmrtí postupne klesá.V krajine platia od 14. marca veľmi prísne obmedzenia pohybu. Až do uplynulej nedele mohli svoje domy alebo byty opúšťať len dospelé osoby, aj to len na nákup potravín a liekov, cestu do práce alebo na prechádzku so psom. Tieto obmedzenia boli minulý týždeň predĺžené do 9. mája, ale premiér Pedro Sánchez v utorok predstavil plán ich postupného zmierňovania, ktorý bude mať štyri fázy. Celý proces by sa mal zavŕšiť do konca júna.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...