lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Švédsko: Počet úmrtí v dôsledku koronavírusu prekročil 1000 Štokholm 14. apríla (TASR) - Počet úmrtí v dôsledku koronavírusu dosiahol vo Švédsku v utorok ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 14.04.2020 categoryDenné správy

Štokholm 14. apríla (TASR) - Počet úmrtí v dôsledku koronavírusu dosiahol vo Švédsku v utorok 1033. Celkovo sa v krajine nakazilo už 11.445 ľudí. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na švédsky Úrad verejného zdravotníctva. Úrad takisto upozornil, že skutočné množstvo mŕtvych môže byť vyššie, keďže nie všetky úmrtia sa cez veľkonočný víkend nahlásili. Agentúra DPA poznamenala, že Švédsko na rozdiel od iných európskych krajín prijalo menej prísne obmedzenia proti šíreniu koronavírusu. Švédska vláda okrem iného nechala otvorené reštaurácie, kaviarne, školy i materské školy. Verejné stretnutia do 50 osôb sú taktiež povolené.Agentúra Reuters nedávno napísala, že prudký nárast počtu obetí nového druhu koronavírusu v Štokholme vedie k spochybňovaniu liberálneho prístupu švédskej vlády k pandémii.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...