lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Sylvia rodila v trolejbuse, pomáhali jej asistentka a sestrička z Kramárov Bratislava 25. apríla (TASR) - Netradičný pôrod absolvovala v utorok (24. 4.) 31-ročná Sylvia z ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 25. apríla (TASR) - Netradičný pôrod absolvovala v utorok (24. 4.) 31-ročná Sylvia z Bratislavy. Svoje šieste dieťatko dcéru Jenifer priviedla na svet predčasne v trolejbuse č. 204. Pomáhali jej pri tom pôrodná asistentka a novorodenecká sestra z Kramárov, ktoré boli práve na ceste do služby. Mamičke sa pôrod v trolejbuse vraj páčil najviac zo všetkých, ktoré doteraz absolvovala.Sylvia priviedla dieťa na svet v 36. týždni. "Išlo o náhly pôrod, ktorý sa nedal predvídať. Došlo k odtoku plodovej vody a keďže už niekoľkokrát rodila, tak to nabralo rýchly spád," vysvetlil prednosta Gynekologicko-pôrodníckej kliniky Fakultnej nemocnice Igor Rusňák. Dodal, že v trolejbuse vznikla určitá panika, ktorá ale netrvala dlho, keďže cestujúci videli, že je o rodičku postarané. Následne to vraj bola pre cestujúcich celkom zábava. "Aspoň podľa toho, čo hovorili," doplnil Rusňák.Pôrod podľa jeho slov prebehol bez komplikácií a v podstate si nevyžadoval prítomnosť lekára. Dieťatko bolo mierne podchladené, ale teraz je už úplne v poriadku. Mamička je podľa Rusňáka taká skúsená rodička, že sa ani nie celý deň po pôrode pýta domov, kde ju čakajú ostatné deti. "Urobíme všetky potrebné vyšetrenia a nebudeme ju nejako zdržiavať," povedal.Na otázku, čo má žena robiť, "ak to na ňu náhle príde", uviedol, že má jednoducho porodiť a vyhľadať zdravotnú starostlivosť. Ubezpečil, že pôrody mimo kliniky sú úplne bežné. Rodičky si podľa jeho slov vedia zavolať rýchlu zdravotnícku pomoc, kde je personál vyškolený na odvádzanie nekomplikovaných pôrodov.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...