TRENČÍN: Chrípková chorobnosť v Trenčianskom kraji stúpla už tretí týždeň v rade Trenčín 28. januára (TASR) – V minulom týždni nahlásili lekári v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) 9928 prípadov ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Trenčín 28. januára (TASR) – V minulom týždni nahlásili lekári v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) 9928 prípadov akútnych respiračných ochorení. Chorobnosť v porovnaní s predchádzajúcim týždňom stúpla o 16,4 percenta. Chorobnosť tak stúpla už tretí týždeň v rade. Vyplýva to z informácií Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trenčíne.V rovnakom období došlo aj k nárastu chorobnosti na chrípku a chrípke podobné ochorenia. Chrípkových ochorení nahlásili lekári v minulom týždni v TSK celkom 1484, chorobnosť stúpla o 23 percent. Chrípka najviac trápila mládež od 15 do 19 rokov.Najvyššiu chorobnosť na akútne respiračné ochorenia hlásili v minulom týždni v okrese Bánovce nad Bebravou, najnižšiu v okrese Považská Bystrica. Kvôli chrípke museli prerušiť školskú dochádzku v troch základných a dvoch materských školách v TSK.

Štítky :

OSTEOPORÓZA JE PROBLÉM V CELEJ EURÓPE, SLOVENSKO VŠAK PATRÍ K RIZIKOVÝM Z POHĽADU ZLOMENÍN

Výskyt osteoporózy v krajinách Európskej únie dlhodobo rastie, v najbližších rokoch sa očakáva aj významný nárast zlomenín u pacientov s týmto ochorením. Spoločnosť pre osteoporózu a metabolické ochorenia kostí SLS pri príležitosti Svetového dňa osteoporózy upozorňuje, že Slovensko patrí ku krajinám EÚ, v ktorých sa očakáva veľmi vysoký nárast počtu zlomenín u pacientov s osteoporózou.