lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


TRNAVA: Chrípka je síce na ústupe, ale stále zatvára školy Trnava 22. februára (TASR) – Hoci v tomto kalendárnom týždni zaznamenali zdravotníci v Trnavskom kraji 7,3-percentný ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Trnava 22. februára (TASR) – Hoci v tomto kalendárnom týždni zaznamenali zdravotníci v Trnavskom kraji 7,3-percentný pokles chorobnosti na chrípku a 9,3-percentný pokles počtu ochorení na akútne respiračné ochorenia, muselo až 34 školských zariadení prerušiť vyučovací proces pre zvýšený počet chorých detí.Brány zatvorilo 17 materských škôl (MŠ), 15 základných škôl (ZŠ) a dve stredné školy (SŠ). Z toho bolo v okrese Hlohovec päť MŠ, tri ZŠ a jedna SŠ, v okrese Galanta boli uzatvorené štyri MŠ a štyri ZŠ, v okrese Trnava dve MŠ, tri ZŠ a jedna SŠ. V okrese Piešťany zatvorili dve MŠ a tri ZŠ, v okrese Senica jednu MŠ a dve ZŠ, v okrese Dunajská Streda dve MŠ a v okrese Skalica jednu MŠ. TASR o tom dnes informovala Dagmar Kollárová z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Trnave.Spolu bolo chorých 11.711 ľudí, z nich 2526 na chrípku. Najvyššia chorobnosť bola vo vekovej kategórii do 5 rokov a najviac chorých bolo v okrese Piešťany.

Štítky :

Mrazenie vajíčok dáva ženám šancu mať dieťa aj po 40-tke

Posúvanie tehotenstiev do vyššieho veku so sebou prináša riziko pre ženy, ktoré sa rozhodnú pre rodičovstvo v čase, kedy už môže byť neskoro. Práve tomu vieme predísť zmrazením a uskladnením vajíčok v mladšom veku, kedy predpokladáme ich vysokú kvalitu.