TRNAVA: Fakultná nemocnica podala trestné oznámenie Trnava 14. novembra (TASR) - Fakultná nemocnica (FN) v Trnave sa rozhodla podať trestné oznámenie ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Trnava 14. novembra (TASR) - Fakultná nemocnica (FN) v Trnave sa rozhodla podať trestné oznámenie na neznámeho páchateľa. Dôvodom je podozrenie z machinácie pri verejnom obstarávaní, ktoré sa týkalo rekonštrukčných prác na oftalmológii a ORL oddelení v trnavskej nemocnici.Commercial Representation Agency (CRA), spol. s r. o., ako o tom dnes TASR informoval riaditeľ FN Martin Tabaček, od októbra 2011 do apríla 2012 vyplatila nemocnica spolu za dané práce na základe 33 faktúr viac ako 193.000 eur. Kroky bývalého vedenia nemocnice sú podľa neho vysoko netransparentné a vzbudzujú podozrenie, že Tabačekov predchodca konal úmyselne s jednoznačným zámerom prostredníctvom tohto obstarávania zadovážiť sebe alebo inému majetkový prospech.Mnoho nezrovnalostí je, ako dodal riaditeľ FN, aj v dokumentácii k danému verejnému obstarávaniu. Rokovacie konanie prebehlo bez zverejnenia. Cenové ponuky spoločností, ktoré sa v dokumentácii objavili, sú po dátume, kedy reálne došlo k podpisu zmluvy o dielo s úspešným uchádzačom, a to CRA, spol. s r. o. Stavebné práce sa vykonávali namiesto na základe zmluvy o dielo na základe čiastkových objednávok a fakturovaná suma výrazne presiahla krycí list pre rekonštrukciu daných oddelení. Išlo pritom podľa Tabačeka o rovnakú firmu, u ktorej si bývalé vedenie nemocnice objednalo upratovacie služby za desaťtisíce eur. A to aj napriek tomu, že spoločnosť CRA nielenže nedisponovala upratovačkami, ale v obchodnom registri ani nemala zapísané upratovanie ako predmet činnosti. TASR oslovila predchádzajúceho riaditeľa FN Gabriela Paveleka, ten sa k veci nebude vyjadrovať.

Štítky :

Máte po 20-ke a nosíte okuliare či šošovky? Teraz je ideálny čas sa ich zbaviť

Ak patríte k tým, ktorí sa kvôli krátkozrakosti trápia s okuliarmi či šošovkami už od detstva alebo puberty, máme pre vás dobrú správu. Medzi 20. až 25. rokom života sa očná chyba ustáli a práve vtedy je ten najlepší čas podstúpiť laserovú operáciu očí, ktorá vás dioptrií navždy zbaví.