lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


TRNAVA: Juraj Barbarič napne svaly na pomoc svalovým dystrofikom Trnava 27. júla (TASR) - Známy slovenský silák Juraj Barbarič bude dnes v Trnave ťahať ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Trnava 27. júla (TASR) - Známy slovenský silák Juraj Barbarič bude dnes v Trnave ťahať osobné auto od Divadla Jána Palárika na Trojičné námestie. Svoj športový výkon uskutoční v rámci projektu Pevné svaly s cieľom pomôcť ľuďom postihnutým svalovou dystrofiou a zviditeľniť ich problémy. Trnava je v poradí ôsma spomedzi 15 slovenských miest, ktoré Barbarič postupne navštívi, TASR informovala pracovníčka referátu komunikácie Mestského úradu Trnava Elena Ursinyová.Podľa jej slov túto aktivitu, vychádzajúcu zo životného kréda športovca, ktoré znie "Ovládam svoje svaly v prospech tých, ktorí to potrebujú", podporí osobne aj zástupca primátora Trnavy Bystrík Stanko."Na Trojičnom námestí sa následne uskutoční predstavenie projektu Pevné svaly verejnosti a autogramiáda. Trnavčania, ktorí si nechcú nechať ujsť tento nevšedný zážitok, sa budú môcť stať aj divákmi ďalšieho, oveľa väčšieho športového výkonu pred hypermarketom na Veternej ulici, kde bude Juraj Barbarič v noci od 22.00 h ťahať auto po trase merajúcej dovedna 15 kilometrov," opísala Ursinyová s tým, že počas celého projektu budú môcť sympatizanti Barbariča posielať esemesky v tvare: DMS MOTYL na číslo 877, a tým prispievať na pomoc dystrofikom.Barbarič sa rozhodol využiť svoju silu pre ušľachtilú vec a dystrofikov podporuje už siedmy rok. Na svoj tohtoročný výkon v 15 slovenských mestách sa začal pripravovať v septembri minulého roka a do dnešného dňa dovedna natrénoval s autom za chrbtom viac ako 4000 km.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...