lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


TRNAVA: V kraji prerušili výučbu pre ARO desiatky škôl, počet ochorení stúpa Trnava 29. januára (TASR) - V priebehu pondelka (28. 1.) a utorka (29. 1.) v ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Trnava 29. januára (TASR) - V priebehu pondelka (28. 1.) a utorka (29. 1.) v okrese Trnava uzatvorilo svoje brány 10 materských škôl (MŠ), päť základných škôl (ZŠ) a dve stredné školy. V okrese Piešťany zapríčinila chrípka zatvorenie jednej ZŠ a štyroch MŠ. Z okresu Hlohovec nehlásili prerušenie školského vyučovania. Konštatovala TASR z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Trnave Dagmar Kollárová.Pracovníci epidemiológie RÚVZ Senica zaznamenali v okrese Senica dve uzatvorené predškolské zariadenia. Jedna MŠ nefunguje už od 28. januára, druhá od stredy (30. 1.). V skalickom okrese situácia je podstatne horšia. V stredu (30. 1.) bude uzatvorených päť ZŠ.Podľa riaditeľky RÚVZ v Dunajskej Strede Terézie Horony v okrese chorobnosť na akútne respiračné ochorenia (ARO) stúpa. Tento týždeň zaregistrovali uzatvorenie troch MŠ v Gabčíkove, Eliášovciach, Blahovej a jednej cirkevnej ZŠ v Dunajskej Strede. "Minulý týždeň v okrese sme mali pre chrípku uzavretú len jednu školu, a to v Blatnej na Ostrove," pripomenula.Regionálna hygienička RÚVZ v Galante Iveta Šuleková prerušenie školského vyučovania konštatovala v prípade 12 základných škôl a jednej špeciálnej školy. "Pre zvýšenie počtu ochorení ARO uzatvorili aj 11 materských škôl," spresnila.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: