Taliansko: Ošípané pre výrobu značkovej šunky kŕmili zvieracím odpadom Rím 19. júla (TASR) - Talianski potravinárski kontrolóri odhalili škandalózne okolnosti pri výrobe tamojšej špeciality ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Rím 19. júla (TASR) - Talianski potravinárski kontrolóri odhalili škandalózne okolnosti pri výrobe tamojšej špeciality - šunky pod označením Prosciutto di Parma a Prosciutto di San Daniele.Na jednom severotalianskom statku totiž zistili, že na kŕmenie ošípaných využívaných na produkciu tohto značkového, vysokokvalitného produktu, sa používa zvierací odpad potravinárskeho priemyslu, ktorý bol vlastne určený na likvidáciu v bioplynárenských zariadeniach.Pri operácii s krycím názvom Trash Food zhabali vyšetrovatelia v lokalite 750 ošípaných a 30 ton spomínaného odpadu, pričom v skladoch v regiónoch Friaul a Emilia-Romagna stihli ešte zhabať aj dozrievajúcu šunku, ktorú ešte nevyexpedovali do obchodnej siete.Postup všetkých zainteresovaných, od kontrolórov až po policajné zložky, agrárne zväzové organizácie privítali s tým, že je tak v záujme výrobcov, ako aj spotrebiteľov, aby sa kvalita potravinárskych produktov dodržiavala.Na majiteľa farmy z Mantovy, na ktorej došlo k týmto odhaleniam, podali už trestné oznámenie pre dôvodné podozrenie z podvodu a ilegálnych obchodov s odpadom. To isté platí aj o majiteľovi dvoch firiem, z ktorých odpad pochádzal.Zdroj: DPA3 le juh

Štítky :

Komunita a zdieľanie u onkologických pacientov. Prečo je dôležitá?

Každý z nás pozná niekoho, kto trpí rakovinou. Na Slovensku totiž pribúda ročne 40 000 pacientov s týmto ochorením. Posledné roky ukázali, že...