lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Testovanie: Odbery budú aj v košickom U.S. Steel, testovať by chceli dlhšie Košice 27. októbra (TASR) – Odberné miesto pre víkendové celoplošné testovanie na nový koronavírus pripravujú ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 27.10.2020 categoryDenné správy

Košice 27. októbra (TASR) – Odberné miesto pre víkendové celoplošné testovanie na nový koronavírus pripravujú aj v košických oceliarňach U. S. Steel. "Chceme povzbudiť našich zamestnancov, aby sa dali otestovať v rámci celoplošného testovania. Na toto odberné miesto budú môcť prísť aj rodinní príslušníci našich zamestnancov alebo ľudia z blízkeho okolia," potvrdil v utorok pre TASR hovorca oceliarní Ján Bača. Vedenie hutníckeho podniku verí, že aj vďaka plošnému testovaniu sa bude dariť držať šírenie vírusu pod kontrolou. Návrh samosprávy vytvoriť takéto odberné miesto oceliarne privítali, upozorňujú však, že je potrebné brať do úvahy prácu na zmeny v podniku. "Radi by sme otestovali všetkých zamestnancov, avšak to nie je možné urobiť za jeden víkend. Na to, aby boli otestovaní všetci zamestnanci, je potrebné testovať  počas viacerých dní, inak je to technicky nerealizovateľné. Platí, že trváme na tom, aby naši zamestnanci boli otestovaní, avšak je na ich výbere, kde sa dajú otestovať," uviedol Bača. U. S. Steel Košice vrátane dcérskych spoločností má zhruba 9500 zamestnancov, v oceliarňach by preto chceli s testovaním pokračovať aj po víkende. "Nerozumieme tomu, že ak budeme mať celú logistiku pripravenú na testovanie, prečo po dvoch víkendových dňoch, keď je v podniku najmenej ľudí, máme skončiť. Ak dostaneme časový priestor, testy a zdravotníkov, sme pripravení pokračovať s testovaním," skonštatoval hovorca.Ako zároveň Bača potvrdil, k utorku majú v U. S. Steel Košice 67 aktívnych prípadov s pozitívnym testom na nový koronavírus, pričom 49 pracovníkov sa po preliečení už vrátilo do práce.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...