lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Trnava: TTSK otvára novú ambulanciu diabetológie Trnava 28. marca (TASR) - Trnavský samosprávny kraj (TTSK) začne prostredníctvom svojho poskytovateľa zdravotnej starostlivosti ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 28.03.2024 categoryDenné správy

Trnava 28. marca (TASR) - Trnavský samosprávny kraj (TTSK) začne prostredníctvom svojho poskytovateľa zdravotnej starostlivosti Zdravá župa, s.r.o., prevádzkovať špecializovanú ambulanciu diabetológie a porúch látkovej premeny a výživy. Ambulancia sa bude nachádzať v priestoroch zdravotníckeho zariadenia Zdravá župa na Študentskej ulici 16 v Trnave. K dispozícii bude od utorka 2. apríla, informovala krajská samospráva.
Na vyšetrenie sa budú môcť pacienti objednať prioritne telefonicky alebo mailom počas ordinačných hodín na základe výmenného lístka vystaveného všeobecným lekárom. Objednaní budú len pacienti s podozrením alebo novodiagnostikovanou cukrovkou, ktorí nie sú evidovaní u žiadneho iného špecialistu v odbore diabetológia, poruchy látkovej premeny a výživy, upozornil TTSK.
Ambulancia sa bude venovať najmä diagnostike a liečbe pacientov s prediabetickým syndrómom, cukrovke 1. a 2. typu a tehotenským diabetom. Taktiež bude poskytovať poradenstvo v oblasti diéty a zdravého životného štýlu a vzdelávať v oblasti správneho použitia diabetických pomôcok a liekov.


svl von

Štítky :

NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS? Deň narcisov 2024

Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v uliciach našich miest a obcí konať 18. apríla...