lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Trumpov právnik Rudy Giuliani mal pozitívny test na koronavírus Washington 6. decembra (TASR) - Americký prezident Donald Trump v nedeľu oznámil, že pozitívny výsledok ...

authorTASR dateVloženie/úprava Nedeľa, 06.12.2020 categoryDenné správy

Washington 6. decembra (TASR) - Americký prezident Donald Trump v nedeľu oznámil, že pozitívny výsledok testu na koronavírus SARS-CoV-2 mal aj jeho právnik Rudy Giuliani. Ako informovala agentúra AFP, Trump vo svojom tvíte oznámil, že 76-ročný Giuliani má "čínsky vírus" - tak Trump zvykne nazývať koronavírus nového typu, keďže prvé prípady tohto ochorenia sa totiž pred vyše rokom objavili práve v Číne. Okrem toho Trump niekoľkokrát tvrdo zaútočil na Čínu tvrdením, že tamojšia vláda nesie zodpovednosť za rozsah celosvetovej pandémie a že zavádzala, pokiaľ ide o bilanciu epidémie na svojom území.Trump vo svojom tvíte označil Giulianiho za najskvelejšieho starostu v dejinách New Yorku, ktorý teraz "neúnavne pracuje na odhaľovaní nezrovnalostí v (zďaleka) najskorumpovanejších voľbách v dejinách v USA". Zaželal mu skoré uzdravenie, aby mohli "pokračovať v práci".Ako je známe, Giuliani sa aktívne podieľa na súdnych sporoch, ktoré vyvolal Trumpov volebný tím a ktoré sa týkajú podozrení zo sfalšovania prezidentských volieb v USA z 3. novembra.Napriek týmto súdnym ťahaniciam vládna agentúra Všeobecná správa služieb (GSA), ktorá zaisťuje fungovanie federálnych úradov, uznala za zvoleného prezidenta USA Trumpovho protikandidáta z Demokratickej strany Joea Bidena a medzičasom ho už aj informovala o pripravenosti poskytnúť jeho tímu rozpočtové prostriedky potrebné na začatie odovzdávania agendy v rámci nadchádzajúceho Bidenovho nástupu do prezidentskej funkcie. Trump však napriek tomu nepripúšťa svoju porážku vo voľbách a vyhlasuje, že má v úmysle obrátiť sa na súdy so žiadosťou o prepočítanie hlasov, pretože podľa jeho názoru došlo v procese hlasovania k mnohým porušeniam zo strany demokratov.Agentúra AP napísala, že Giuliani sa predtým v nedeľu objavil vo vysielaní TV stanice Fox News, aby hovoril o právnych krokoch podnikaných Trumpovým právnickým tímom vo veci výsledkov prezidentských volieb vo viacerých štátoch americkej Únie.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...