lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ÚDZS: Nemocnica Milosrdní bratia v prípade problémov po anestetiku pochybila Bratislava 15. augusta (TASR) - Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) zistil pochybenie v ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 15. augusta (TASR) - Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) zistil pochybenie v bratislavskej Univerzitnej nemocnici s poliklinikou Milosrdní bratia v súvislosti s problémami, ktoré tam nastali u pacientov po podaní anestetika. Ako priblížila jeho hovorkyňa Soňa Valášiková, zdravotná starostlivosť nebola pacientom poskytnutá správne."Zo strany poskytovateľa zdravotnej starostlivosti nebol dodržaný štandardný postup. Použitím jednej liekovky pre viacerých pacientov došlo k porušeniu zákona," povedala Valášiková.Na výsledky šetrenia dnes upozornil denník Plus jeden deň, ktorý informoval, že pacientov otrávila nemocnica. Podľa Valášikovej úrad takýto záver nezistil, ale konštatoval spomínané porušenie zákona.Úrad vykonal v nemocnici z vlastného podnetu dohľad po tom, čo tam mali štyria pacienti problémy po podaní anestetika. Podali im ho pri kolonoskopickom vyšetrení, podľa Plus jeden deň u nich došlo k otrave krvi.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...