lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ÚDZS: Platitelia poistného a poistenci dostali pokuty za vyše 1,9 milióna eur Bratislava 22. apríla (TASR) - Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) uložil vlani poistencom ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 22. apríla (TASR) - Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) uložil vlani poistencom a platiteľom poistného za porušenie alebo nesplnenie povinností ustanovených príslušnými právnymi predpismi pokuty vo výške viac ako 1,9 milióna eur. Z nich sa doteraz uhradilo 700.000 eur. Vyplýva to z informatívnej správy o činnosti úradu.Najčastejším problémom v tejto oblasti býva neuhrádzanie preddavkov na zdravotné poistenie včas a v správnej výške. Platitelia poistného si tiež neplnia povinnosť vykonať a podať ročné zúčtovanie poistného, ako aj oznámiť zmenu platiteľa týkajúcu sa jeho poistencov a ich počtu. Medzi časté porušenia povinností zo strany poistencov patrí nevrátenie preukazu pri zmene poisťovne či neoznámenie skutočnosti rozhodujúcej pre vznik povinnosti štátu platiť poistné.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...