lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ÚDZS: V súvislosti s krízou v zdravotníctve eviduje zatiaľ jeden podnet Bratislava 30. novembra (TASR) - Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) v súvislosti s ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 30. novembra (TASR) - Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) v súvislosti s aktuálnou situáciou zatiaľ eviduje jeden podnet, ktorý sa týka košickej univerzitnej nemocnice. Ako informovala hovorkyňa úradu Radoslava Muchová, ide o odloženie plánovanej operácie, ktorá sa mala uskutočniť 29. novembra. Úrad v danej veci vykoná dohľad.Čo sa týka špeciálne zriadených infoliniek úradu, na tie dnes volalo 17 ľudí z celého Slovenska. "Vo väčšine prípadov sa ľudia zaujímajú o postup v prípade, ak majú stanovený termín plánovanej operácie na najbližšie dni, poskytujeme im poradenstvo, ako aj kontakty priamo na krízové linky v nemocniciach," uzavrela.

Štítky :

Hmyz nepredstavuje riziko len pre alergikov - Alergénová imunoterapia

Pobyt v prírode býva pre alergikov častokrát náročný a nepríjemný, obzvlášť počas letných mesiacov. Pre ľudí, ktorí sú alergickí na bodnutie včelou, osou či iným hmyzom však nejde len o osobný diskomfort – takéto bodnutie môže u nich vyvolať až život ohrozujúcu reakciu. Odborníci a pacienti pri príležitosti Svetového dňa alergií upozorňujú, že v takýchto prípadoch je okrem prvej pomoci kľúčová aj účinná liečba – alergénová imunoterapia.