lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


USA: Zdravotník v nemocnici v Texase má pozitívne výsledky testov na ebolu Dallas 12. októbra (TASR) - Zdravotnícky pracovník v Texaskej presbyteriánskej nemocnici v Dallase, ktorý poskytoval ...

authorTASR dateVloženie/úprava Nedeľa, 12.10.2014 categoryDenné správy

Dallas 12. októbra (TASR) - Zdravotnícky pracovník v Texaskej presbyteriánskej nemocnici v Dallase, ktorý poskytoval starostlivosť zosnulému pacientovi s ebolou Thomasovi Ericovi Duncanovi, má po predbežných testoch pozitívne výsledky na toto nebezpečné ochorenie. Informoval o tom dnes vo vyhlásení Texaský úrad pre štátne zdravotnícke služby.Zdravotník mal v piatok večer mierne zvýšenú teplotu, preto ho umiestnili do izolácie a podstúpil náležité testy, uviedla nemocnica."Vedeli sme, že realitou sa môže stať ďalší prípad eboly, a na túto možnosť sme sa pripravili," uviedol komisár pre zdravotnícke služby Dr. David Lakey, ktorého citovala tlačová agentúra Reuters.Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) v americkom meste Atlanta teraz vykonáva ďalšie testy na potvrdenie nákazy u zdravotníckeho pracovníka, uviedla agentúra DPA.Duncan bol prvým pacientom, ktorému v USA diagnostikovali ebolu, a zomrel 8. októbra v Texaskej presbyteriánskej nemocnici v Dallase.Duncan pricestoval do Dallasu 20. septembra z Libérie, cez Brusel a Washington, a o niekoľko dní ochorel. Po prvej návšteve pohotovosti ho poslali domov, ale do nemocnice ho priviezli znovu 28. septembra a odvtedy držali v izolácii.S infikovaným Duncanom bolo v priamom kontakte desať osôb.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: