lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


USA vyvíjajú vakcínu na koronavírus; Honkong ju má, no bude ešte dlho testovať Washington 28. januára (TASR) - Spojené štáty v utorok oznámili, že vyvíjajú vakcínu proti novému ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 28.01.2020 categoryDenné správy

Washington 28. januára (TASR) - Spojené štáty v utorok oznámili, že vyvíjajú vakcínu proti novému koronavírusu, ktorý sa šíri z Číny a vyžiadal si už vyše 100 obetí na životoch. USA zároveň Peking vyzvali, aby v boji proti nákaze posilnil spoluprácu so svetovými zdravotníckymi úradmi. Informovala o tom agentúra AFP. Anthony Fauci z amerického Národného inštitútu zdravia (NIH) novinárom povedal, že na NIH už začali s vývojom vakcíny. Pôjde o dlhý a neistý proces, no v inštitúte postupujú tak, akoby sa mala vakcína nasadiť. "Inými slovami, zaoberáme sa najhorším možným scenárom, a síce, že nákaza sa rozšíri ešte viac" dodal Fauci. Proces vývoja vakcíny by mal mať dve fázy, pričom každá z nich by mala trvať približne tri mesiace. Vedci z Hongkongskej univerzity medzičasom údajne už vyvinuli vakcínu na koronavírus, avšak budú potrebovať celé mesiace na to, aby ju najskôr otestovali na zvieratách a následne budú najmenej rok potrebovať na testy na ľuďoch. Pre denník South China Morning Post to v utorok uviedol profesor Yuen Kwok-yung, ktorý je odborníkom na infekčné choroby. Na vakcíne pracoval jeho tím, ktorý izoloval dovtedy neznámy vírus z nakazeného pacienta. South China Morning Post píše, že vakcínu okrem v USA vyvíjajú tiež vedci v Číne.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...