lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ÚVZ: Povolenie na prevádzku má na konci týždňa 178 umelých kúpalísk Bratislava 26. júla (TASR) - Povolenie na prevádzku malo na konci 30. týždňa 178 umelých ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 26.07.2024 categoryDenné správy

Bratislava 26. júla (TASR) - Povolenie na prevádzku malo na konci 30. týždňa 178 umelých kúpalísk a 546 bazénov. V prevádzke je aj 13 prírodných kúpalísk s neorganizovanou rekreáciou. Ďalších 67 vodných plôch má vyhovujúcu kvalitu vody. V aktualizačnej správe o stave prírodných a umelých kúpalísk o tom TASR informovali z odboru komunikácie Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.
ÚVZ pre prekročenie medznej hodnoty mikrobiologických ukazovateľov neodporúča kúpanie sa na lokalitách Štrkovisko Gbely Adamov, Nitrianske Rudno, Ružín - prítoky, vodná nádrž Duchonka, Laborec Humenné.
Na vodnej nádrži Ružín, Ružín - prítoky a v rekreačnej oblasti Gazárka Šaštín-Stráže zistil úrad prekročenie limitnej hodnoty ukazovateľa chlorofyl-a. Pre kúpajúcich sa to môže znamenať zdravotné riziko.
"Na plážovom kúpalisku Jazero v Košiciach sa neodporúča kúpanie pre citlivé populačné skupiny, ako sú deti, alergici a osoby s oslabeným imunitným systémom z dôvodu zvýšených hodnôt ukazovateľov cyanobaktérie a chlorofyl-a. U dospelých zdravých osôb sa táto kvalita vody na kúpanie považuje za prípustnú," doplnil úrad.
ÚVZ zároveň upozorňuje na zníženú priehľadnosť vody na vodnej nádrži Lipovina - Bátovce, jazero Krpáčovo, Horná Lehota, Zelená voda - Kurinec. V týchto lokalitách je podľa ÚVZ rekreačné kúpanie možné, no so zvýšenou opatrnosťou.


olr gra

Štítky :

Varovný signál cievnej mozgovej príhody - Tranzitórny ischemický atak

Cievna mozgová príhoda patrí medzi najzávažnejšie ochorenia, ktoré môžu postihnúť ľudský organizmus. Každoročne na Slovensku postihne približne 17 000 ľudí, pričom výrazne ovplyvňuje kvalitu ich života.