lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ÚVZ SR: Chrípka počas týždňa potrápila takmer 10.000 ľudí Bratislava 8. marca (TASR) - Chrípka a jej podobné ochorenia potrápili počas uplynulého týždňa 9553 ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 8. marca (TASR) - Chrípka a jej podobné ochorenia potrápili počas uplynulého týždňa 9553 Slovákov, čo predstavuje 15,1 percenta z celkového počtu hlásených akútnych respiračných ochorení (ARO). V porovnaní s predchádzajúcim týždňom došlo k veľmi miernemu poklesu chorobnosti. Najviac chorých bolo v Nitrianskom kraji, naopak, najmenej, v Košickom kraji. Najväčšiu chorobnosť zaznamenali medzi deťmi od šesť do 14 rokov.Lekári nahlásili celkovo 62.979 akútnych respiračných ochorení. V porovnaní s predchádzajúcim týždňom tak došlo k poklesu chorobnosti o 20,1 percenta. Najvyššiu chorobnosť zaznamenali v Prešovskom a Trenčianskom kraji. Najviac prípadov bolo medzi deťmi do päť rokov.Pre zvýšenú chorobnosť sa prerušil výchovno-vzdelávací proces v 17 materských školách, v 13 základných školách a v dvoch spojených školách.TASR informoval hlavný hygienik SR Ivan Rovný.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...