lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ÚVZ SR: Lekári nahlásili vyše 51.000 akútnych respiračných chorôb Bratislava 10. októbra (TASR) – Lekári nahlásili počas uplynulého týždňa 51.503 akútnych respiračných chorôb. V ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 10.10.2014 categoryDenné správy

Bratislava 10. októbra (TASR) – Lekári nahlásili počas uplynulého týždňa 51.503 akútnych respiračných chorôb. V porovnaní s predchádzajúcim týždňom je chorobnosť približne na rovnakej úrovni. TASR o tom informoval Úrad verejného zdravotníctva SR.Najvyššiu chorobnosť zaznamenali v Bratislavskom kraji, najnižšiu v Prešovskom kraji. Najviac ochoreli deti do piatich rokov. Priebeh ochorení nabral komplikácie u 1221 pacientov, čo predstavuje 2,4 percentá zo všetkých akútnych respiračných chorôb.Na chrípku a jej obdoby ochorelo 4427 pacientov, čo predstavuje 8,6 percenta z celkového počtu akútnych respiračných chorôb. Chrípkové ochorenie postihlo najmä deti do piatich rokov, najviac ho zaznamenali v Nitrianskom kraji, najmenej v Košickom kraji.Zvýšená chorobnosť zavrela na Slovensku štyri materské a dve základné školy.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...