lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ÚVZ SR: Varuje pred nebezpečnou kozmetikou zo zahraničia Bratislava 9. mája (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR varuje pred nebezpečnými kozmetickými výrobkami ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 9. mája (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR varuje pred nebezpečnými kozmetickými výrobkami v Európskej únii, ktoré nahlásili do systému RAPEX (rýchly výstražný systém pre nepotravinárske výrobky) kontrolné orgány v Nemecku, v Rakúsku a v Českej republike. Do kategórie nebezpečných zaradili farbu na vlasy značky Black Rose Kali Mehandi z Indie, sérum na zosvetlenie pokožky v oblasti očí Skin Lightening Serum z USA, farebný sprej na vlasy Color-Haarspray (4 odtiene) a lesk na vlasy Glitter-Haarspray z Číny, lak na nechty Nail Art Striping in Bottle značky Zhiyl a lak na nechty Nail Art Laquer-color Club značky Art Club."Je možné, že uvedené výrobky sa vyskytujú aj na trhu Slovenskej republiky, preto spotrebiteľom odporúčame, aby ich nekupovali, a v prípade, že tak urobili, aby ich ďalej nepoužívali," uviedol Gabriel Šimko hlavný hygienik SR.Databáza výrobkov hlásených do systému RAPEX je dostupná na webovej stránke Európskej komisie - (http://ec.europa.eu/consumers/dyna/rapex/rapex_archives_en.cfm), informovala TASR hovorkyňa úradu Lenka Šramková.

Štítky :

Mrazenie vajíčok dáva ženám šancu mať dieťa aj po 40-tke

Posúvanie tehotenstiev do vyššieho veku so sebou prináša riziko pre ženy, ktoré sa rozhodnú pre rodičovstvo v čase, kedy už môže byť neskoro. Práve tomu vieme predísť zmrazením a uskladnením vajíčok v mladšom veku, kedy predpokladáme ich vysokú kvalitu.