lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ÚVZ: Úmyselné obchádzanie pravidiel môže zhoršiť situáciu a viesť aj k sankciám Bratislava 8. decembra (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR prosí verejnosť, aby zvážila návštevu ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 08.12.2020 categoryDenné správy

Bratislava 8. decembra (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR prosí verejnosť, aby zvážila návštevu priestorov, v ktorých sa nerešpektujú platné nariadenia proti šíreniu nového koronavírusu. Úmyselné obchádzanie pravidiel môže podľa ÚVZ situáciu zhoršiť a viesť aj k exemplárnym sankciám. TASR o tom informovala hovorkyňa úradu Daša Račková."Niektorí prevádzkovatelia budú dnes a možno i po najbližšie dni obchádzať platné vyhlášky. Tým sa môže zhoršiť situácia a oddiali sa tak uvoľňovanie opatrení a návrat do normálneho života," upozorňuje ÚVZ SR s tým, že epidemiologická situácia na Slovensku ani prognózy jej vývoja nie sú priaznivé. Odborníci tak apelujú na verejnosť, aby zodpovedným prístupom chránili seba aj svojich blízkych. Dodali, že ak to bude v záujme ochrany zdravia potrebné, môže byť nedodržiavanie pravidiel sankciované. "Veľmi neradi by sme sa dostali do tejto situácie, pretože podnikateľský sektor je počas pandémie aj tak ťažko skúšaný. Ak to však bude potrebné, budeme k tomu musieť v záujme ochrany zdravia ľudí pristúpiť," spresnil ÚVZ SR.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...