lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ÚVZ: V auguste každý deň zistili priemerne 40 nakazených novým koronavírusom Bratislava 8. septembra (TASR) - V auguste bolo v priemere každý deň zistených 40 nových ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 08.09.2020 categoryDenné správy

Bratislava 8. septembra (TASR) - V auguste bolo v priemere každý deň zistených 40 nových pozitívnych prípadov na nový koronavírus. Vyplýva to z analýzy šírenia ochorenia COVID-19, ktorú na základe údajov z Epidemiologického informačného systému EPIS spracovali Jana Námešná a Mária Avdičová z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Banskej Bystrici. Analýzu zverejnil Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR na svojej webovej stránke.Laboratóriá spolu vykonali 73.422 testov, z ktorých bolo prvýkrát pozitívne testovaných 1526 osôb, teda 2,07 percenta. V analyzovanom období bolo 826 prípadov bez klinických príznakov (54 percent). Respiračnú formu ochorenia malo 593 nakazených (39 percent). Febrilnú formu malo 64 prípadov, v 18 prípadoch išlo o pľúcnu formu. Ojedinele sa vyskytla aj senzorická či črevná forma."V priebehu mesiaca august sa zaznamenalo 416 prípadov importovaných nákaz zo 42 krajín sveta. Najvyšší počet importovaných nákaz sme zaznamenali z Ukrajiny – 137 prípadov, z Chorvátska 58 a z Česka 54 prípadov," uvádza sa v analýze.Najčastejšie boli chorí ľudia vo veku od 25 do 34 rokov, no ochorenie COVID-19 sa vyskytlo vo všetkých vekových skupinách. Najmenej často u detí do desať rokov. Počas augusta úrady zaznamenali najvyšší výskyt nového koronavírusu v Bratislavskom, Trnavskom a Trenčianskom kraji.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: