lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ÚVZSR upozorňuje, že poľské trubičky s jedom na potkany môžu byť aj na Slovensku Bratislava 24. januára (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje, že poľské trubičky, v ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 24. januára (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje, že poľské trubičky, v ktorých sa našiel jed na hlodavce, sa môžu nachádzať aj na Slovensku. Cukrovinky sa našli v Česku, na Slovensko mohli byť odtiaľ dovezené. ÚVZ odporúča spotrebiteľom, aby tieto výrobky nekupovali, už zakúpené výrobky nekonzumovali, prípadne ich vrátili na miesto predaja.Poľské cukrovinky sú vyrobené zo sušeného mlieka. To bolo použité ako zložka na výrobu deviatich druhov waflových trubičiek s rôznymi náplňami v poľskej spoločnosti Magnolia. Z oznámenia Českej republiky vyplýva, že spoločnosť Magnolia Sp. z o.o., Poľsko, dodala na český trh kontaminované trubičky, distribútorom ktorých sú Pekárny a cukrárny Náchod, a. s., Česká republika.Ide o trubičky s náplňou vanilkovou, 3 ks - 35g, a trubičky s náplňou nugátovou, 3 ks - 35g. "Uvedené produkty predajcovia stiahli z maloobchodnej siete na základe princípu predbežnej opatrnosti už 21. 1. 2013 a v súčasnosti v ponuke nie sú," dodáva ÚVZ SR.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: