lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Únia miest Slovenska je pripravená podporiť testovanie na základných školách Bratislava 26. novembra (TASR) - Únia miest Slovenska (ÚMS) je pripravená podporiť testovanie na základných ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 26.11.2020 categoryDenné správy

Bratislava 26. novembra (TASR) - Únia miest Slovenska (ÚMS) je pripravená podporiť testovanie na základných školách, ktorých zriaďovateľom je územná samospráva. TASR o tom informovala hovorkyňa únie Daniela Piršelová po štvrtkovom rokovaní s ministerstvom školstva a členskými mestami.ÚMS je však presvedčená, že ak má byť tento projekt úspešný a zmysluplný, musí byť testovanie povinné. Preto očakáva, že tento legislatívny zámer dorieši štát. Mestá veria, že za splnenia tejto podmienky a za zodpovednej spolupráce všetkých partnerov, teda rezortu školstva, vedenia základných škôl, ako aj samotných rodičov, detí a zamestnancov škôl dokážu náročný projekt zvládnuť. „Zámer tohto projektu je dostať deti do škôl ešte pred Vianocami a na tom nám všetkým prioritne záleží," uviedol prezident ÚMS Richard Rybníček.Podľa únie urobia mestá maximum, aby sa projekt testovania na základných školách podarilo úspešne a bezpečne zrealizovať. Sú pripravené zabezpečiť administratívny a zdravotnícky personál, s regionálnymi úradmi verejného zdravotníctva vyberú vhodné priestory na testovanie.Minister školstva Branislav Gröhling (SaS) dostal od ústredného krízového štábu úlohu prísť do pondelka (30. 11.) s riešením, ako školy otvoriť od 7. decembra. Má to byť spojené s pravidelným pretestovávaním žiakov a rodičov. Náklady na testovanie by hradil štát, testovanie by však mali organizačne zabezpečiť školy a zriaďovatelia.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...