lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


V Izraeli budú vyrábať špeciálne masky pre mužov s dlhými bradami Jeruzalem 8. apríla (TASR) - Izraelčania, ktorí si z náboženských dôvodov nechali narásť brady, budú ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 08.04.2020 categoryDenné správy

Jeruzalem 8. apríla (TASR) - Izraelčania, ktorí si z náboženských dôvodov nechali narásť brady, budú môcť používať vlastné masky na ochranu pred koronavírusom a pritom sa ani nemusia oholiť. Informoval o tom námestník izraelského ministra zdravotníctva Itamar Grotto.Americké noviny Algemeiner vysvetlili, že mnoho židov a moslimov, ako aj niektorí kresťanskí duchovní nosia dlhé brady v súlade s tradíciou svojho náboženstva, čo sa izraelská vláda rozhodla zohľadniť.Podľa Grotta špeciálne pre tento účel navrhnuté masky rôznych veľkostí sú v štádiu certifikácie a čoskoro sa začnú vyrábať, takže tí, ktorí majú brady, budú onedlho môcť používať vhodné ochranné prostriedky.V situácii, keď aj Izrael a osobitne jeho komunitu ultraortodoxných židov zasiahla pandémia koronavírusu SARS-CoV-2, hlavný rabín Izraela pripustil, že nábožným židom, charedim, ktorí si bradu nikdy neupravujú a považujú ju za symbol svojho zasvätenia Bohu, povolia, aby si ju oholili, ak by to svetské úrady považovali za potrebné v súvislosti s pandémiou.Grotto však povedal, že žiadať od rabínov udelenie výnimky na oholenie ochlpenia na tvári momentálne nie je na "programe dňa".Podľa izraelského ministerstva zdravotníctva je koronavírusom SARS-CoV-2, ktorý spôsobuje chorobu COVID-19, v Izraeli infikovaných vyše 9200 ľudí, z ktorých 65 zomrelo.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...