lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


V.TATRY: Horskí záchranári pomáhali zranenému slovenskému horolezcovi Vysoké Tatry 27. novembra (TASR) – Niekoľko hodín trvala v sobotu (26.11.) záchranná akcia vo ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Vysoké Tatry 27. novembra (TASR) – Niekoľko hodín trvala v sobotu (26.11.) záchranná akcia vo Vysokých Tatrách, počas ktorej členovia Horskej záchrannej služby (HZS) pomáhali zranenému slovenskému horolezcovi.Na webovej stránke HZS sa uvádza, že horolezec vypadol zo steny v oblasti severnej steny Malého Kežmarského štítu. Išlo o trasu, ktorá svojou obtiažnosťou patrí medzi najťažšie vo Vysokých Tatrách.Horolezec sa po páde sťažoval na bolesti hrudníka. Pre nepriaznivé poveternostné podmienky nemohol vzlietnuť vrtuľník VZZS, preto na pomoc vyrazili dve 4-členné družstvá záchranárov. Po príchode na miesto spustili dvoch záchranárov k zranenému, tí ho ošetrili, naložili na nosidlá a spustili na lanách pod stenu.Následne bol zranený muž na nosidlách transportovaný na Chatu pri Zelenom plese k terénnemu vozidlu. Členovia HZS odovzdali 27-ročného pacienta posádke RZP na Bielej vode vo večerných hodinách. Spolulezec zraneného horolezca zostúpil na chatu spolu so záchranármi.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: