lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


V USA stále fajčí každý piaty dospelý obyvateľ, zdravotníci sú frustrovaní Atlanta 7. septembra (TASR) - Frustrovaní americkí zdravotníci tvrdia, že počet fajčiarov v Spojených štátoch ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Atlanta 7. septembra (TASR) - Frustrovaní americkí zdravotníci tvrdia, že počet fajčiarov v Spojených štátoch neklesá - od nikotínu je závislý zhruba každý piaty dospelý obyvateľ USA.V roku 2009 fajčilo približne 21 percent dospelých Američanov - zhruba rovnako ako v roku predtým.Podiel fajčiarov v radoch dospelého obyvateľstva USA, ktorý od 60. rokov minulého storočia výrazne klesol, sa od roku 2004 viac-menej nemení.O najnovších číslach dnes informovali americké Centrá pre kontrolu a prevenciu chorôb.Nezlepšuje sa ani situácia, pokiaľ ide o počet fajčiarov v radoch tínedžerov - od cigariet je závislých takmer 20 percent z nich.Zdravotníci poukazujú v tejto súvislosti na oslabenie protitabakových kampaní a rafinovaný marketing tabakových spoločností.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...