lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


V spišskonovoveskej nemocnici spájajú cez videohovory pacientov s rodinami Spišská Nová Ves 29. apríla (TASR) - Spišskonovoveská nemocnica začala spájať pacientov s ich rodinami ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 29.04.2020 categoryDenné správy

Spišská Nová Ves 29. apríla (TASR) - Spišskonovoveská nemocnica začala spájať pacientov s ich rodinami cez videohovory. TASR o tom informovala Jana Fedáková, komunikačná špecialistka siete Svet zdravia (SZ).„Hospitalizácia je náročná obzvlášť pre starších ľudí, ktorí majú často okrem svojej diagnózy aj viaceré pridružené ochorenia a kontakt so svojimi blízkymi veľmi potrebujú. Pre pandémiu nového koronavírusu sme však v marci museli sprísniť hygienicko-epidemiologický režim a pre bezpečnosť pacientov i zdravotníkov aj zakázať návštevy. Pacienti tak ostali odlúčení a so svojimi rodinami sa mnohí nevideli už týždne. To sme sa rozhodli zmeniť,“ vysvetlil generálny riaditeľ siete nemocníc SZ a siete polikliník ProCare Vladimír Dvorový. Telekomunikačný operátor zapožičal nemocniciam siete SZ tablety s možnosťou neobmedzeného dátovania. „Tablet môžu pacienti využiť kedykoľvek, keď sa dohodnú s rodinou na videohovore. Starším pacientom pri hovore asistuje sestra alebo iný zdravotník. Dohodne s rodinou deň a čas telefonátu a keď treba, tlmočí aj emócie pacienta,“ dodala Fedáková. Videohovory uskutočňujú nemocnice siete Svet zdravia okrem spišskonovoveskej aj v Trebišove, Michalovciach, Rožňave, Topoľčanoch, Svidníku a Dunajskej Strede.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: