lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Vláda: Ambulantná pohotovostná služba by mala dostať mesačne viac financií Bratislava 18. februára (TASR) - Ambulantná pohotovostná služba (APS) dostane mesačne viac peňazí. Paušálna úhrada ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 18.02.2021 categoryDenné správy

Bratislava 18. februára (TASR) - Ambulantná pohotovostná služba (APS) dostane mesačne viac peňazí. Paušálna úhrada za poskytovanie zdravotnej starostlivosti by sa jej po novom mala zvýšiť z 9800 eur na sumu 10.303 eur. Vyplýva to z návrhu, ktorým sa ustanovuje výška úhrad zdravotnej poisťovne za poskytovanie zubno-lekárskej pohotovostnej služby a ambulantnej pohotovostnej služby. Vo štvrtok ho schválila na svojom zasadnutí vláda SR."Úpravou výšky úhrad pre ambulancie ambulantnej pohotovostnej služby sa zabezpečí primerané finančné krytie ekonomicky oprávnených nákladov pre tieto ambulancie z prostriedkov verejného zdravotného poistenia," uvádza sa v materiáli z dielne Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR.Takýto krok by sa mal dotknúť približne 137 poskytovateľov APS, z toho 76 ambulancií APS pre dospelých a 61 ambulancií APS pre deti a dorast. Toto opatrenie by malo mať ročne vplyv na rozpočet verejnej správy vo výške 642.804 eur.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...