lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Vláda Srbom zakázala domácu liečbu, liečiť sa budú v špeciálnych zariadeniach Belehrad 7. apríla (TASR) - Srbská vláda zakázala ľuďom s ochorením COVID-19, ktorí nemajú žiadne ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 07.04.2020 categoryDenné správy

Belehrad 7. apríla (TASR) - Srbská vláda zakázala ľuďom s ochorením COVID-19, ktorí nemajú žiadne alebo len mierne príznaky, aby ostali v domácej liečbe. Podľa nového nariadenia sa bude musieť každý občan s pozitívnym testom na nový koronavírus presunúť do veľkých liečebných centier, ktoré vláda zriadila za účelom efektívnejšieho boja proti ďalšiemu šíreniu nákazy.Pacienti s vážnymi príznakmi sa budú liečiť v nemocniciach,."Existovať bude iba niekoľko výnimiek. Medzi ne patria tehotné ženy, matky s novorodencami, ľudia na dialýze a osoby s chronickými ochoreniami, ktoré si vyžadujú liečbu," cituje agentúra DPA hlavného epidemiológa Predraga Kona.Do utorňajšieho večera sa v dočasnej nemocnici zriadenej v priestoroch najväčšieho belehradského výstaviska nachádzalo 104 pacientov. Nemocnica bola rozšírená na viac než 3000 lôžok. Ďalších 64 a 38 pacientov sa lieči v podobných zariadeniach v mestách Niš a Novi Sad.V Srbsku je vyhlásený zákaz vychádzania, ktorý platí počas pracovných dní medzi 17.00 h a 05.00 h. Cez víkend platí 40-hodinový zákaz vychádzania, ktorý začína v sobotu o 13.00 h. Kon ďalej poznamenal, že nákaza sa šíri rýchlym tempom, preto je za úplné obmedzenie voľného pohybu na osem až desať dní.V Srbsku sa počet ľudí infikovaných novým koronavírusom za posledných 24 hodín zvýšil o 247 na 2447. Na ochorenie COVID-19 tam doposiaľ zomrelo 61 ľudí.

Štítky :

Radíme: Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko demencie či depresie

Bánovce nad Bebravou 11. marca (TASR) - Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko rozvoja ...